شیر کشویی
بهترین قیمت شیر کشویی ایرانی و خارجی
شیر کشویی یا شیر دروازه ای نوعی از شیر است که به کمک دروازه ای که در میانه این شیر است مانع عبور سیال می شود. این نوع شیر می تواند تنها در حالت باز و یا بسته کامل قرار گیرد و نمی توان این شیر را به صورت نیمه باز و یا نیمه بسته استفاده کرد. اتصال این نوع شیر ها معمولا به صورت فلنجی می باشد و برای جلوگیری از نشتی از لایی و گسکت استفاده می شود. یک شیر کشویی خوب مزیت هایی همچون کشویی قابل تعویض، یاتاقان برای سهولت باز و بسته شدن، قابلیت گریس کاری و روغن کاری دارد، و بدنه این شیر مقامت مناسبی در مقابل فشار دارد.
این شیر ها در ایران تولید می شوند و البته در بازار نمونه های خارجی این شیر ها نیز وجود دارد. بدنه این شیر ها از جنس فولاد و یا استیل می باشد. از موارد کاربرد این شیر ها می توان به آب و فاضلاب، صنایع پتروشیمی و غذایی اشاره کرد. این شیر ها به صورت کامل باز می شوند و به همین دلیل موجب افت فشار نخواهند شد. دمای قابل تحمل این شیر ها معمولا 175 درجه سانتی گراد است.


شیر کشویی با محور متحرک
انتهای محور با کشوی شیر نیز یکپارچه ساخته شده به طوری که هنگام گردش فلکه کشوی شیر همراه محور به طرف بالا یا پایین حرکت می کند و در نتیجه موقعی که شیر در حالت کاملا باز باشد محور به اندازه طول کشو از فلکه بالاتر و بیرون قرار می گیرد.
در این نوع شیرها چون قسمت پیچ دار محور در صورت باز بودن شیر از فلکه بیرون می آید، با یک نگاه می توان متوجه شد که شیر باز و یا بسته است. ضمناً به علت بیرون آمدن ساقه احتیاج به مراقبت و حفاظت در مقابل ضربه خوردن و غیره را دارد. از مزایای این نوع شیر کشویی آن است که چون قسمت پیچ دار محور با آب درون شیر تماس نداشته لذا از خوردگی در امان خواهد بود
شیر کشویی با محور ثابت
شیرهای کشویی از نظر آببندی به انواع مختلف زیر تقسیم می شوند:
شیرهای کشویی گوه ای
شیرهای کشویی زبانه لاستیکی
شیرهای کشویی موازی
شیرهای کشویی چاقویی
از انواع یاد شده، شیرهای کشویی ردیف های ۱و ۲ بیشترین مصرف را در شبکه ها و خطوط انتقال آب دارند.
شیرهای کشویی ردیف ۳ بیشتر در مواردی که مواد معلق شن و ماسه زیاد بوده و یا سرعت عبور سیال زیاد باشد، مو رد استفاده قرار گرفته و ردیف ۴ عمدتاً در سامانه های فاضلاب استفاده می شود
شیر دروازه ای موازی
شیرهای دروازه ای موازی در سامانه های عادی صنعت آب مورد استفاده قرار نمی گیرند زیرا ابعاد بزرگ، وزن زیاد و قیمت بالایی دارند ولی در شرایطی که اجسام خارجی در خط لوله زیاد یا سرعت عبور آب بسیار بالا باشد، از آن ها استفاده می شود.
شرایط بهره برداری ممکن است محدودیت های زیر را در کاربرد شیرهای دروازه ای موازی به وجود آورد:
اگر فشار سیال کم باشد ممکن است که آب بندی شیر به خوبی صورت نپذیرد.
باز و بسته شدن مکرر این شیرها ممکن است باعث فرسودگی نشیمن آن ها شود. لذا شیر دروازه ای موازی در مواردی به کار می رود که شیر زیاد باز و بسته نمی شود.
موقعی که سیال دارای سرعت زیاد باشد، قطعات شل شده دیسک سر و صدای زیادی ایجاد می کنند.
کنترل دبی در این شیرها فقط در ۵۰ دصد مرحله انتهایی بسته شدن آن ها صورت می پذیرد. به این دلیل شیرهای دروازه ای موازی را برای قطع و وصل جریان به کار می برند.
شیر دروازه ای گوه ای
نقطه ضعف اصلی شیرهای دروازه ای گوه ای آسیب پذیری شدید در مقابل اجسام سخت موجود و در خط لوله مانند ماسه است. مواد جامد معلق در نشیمن شیر دروازه ای گوه ای گیر می کنند و باعث اختلال در امر آببندی آن می شوند. البته این موضوع با انتخاب شیر دروازه ای گوه ای با نشیمن لاستیکی حل می شود. در نشیمن این نوع شیرها مقداری فضای خالی برای ته نشینی رسوبات و مواد جامد معلق در نظر گرفته شده است؛ البته این فضای خالی در شیر دروازه ای گوه ای با نشیمن لاستیکی/گوه ارتجاعی(شیرهای کشویی با زبانه لاستیکی) وجود ندارد