وبلاگ

تست لرزه گیر لاستیکی در مقابل فشار

نوشته شده توسط / دسامبر 20, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , / -

لرزه گیر لاستیکی بیش از هر جایی در موتور خانه های ایران یافت میشوند، ابزاری پر استفاده که می توان آن را سر دم دار سکوت موتورخانه دانست، هر صدا و لرزشی که ناشی از تجهیزات موتورخانه و به خصوص پمپ ها باشد را میتوان از این طریق خنثی کرد. اما این تنها کاربرد یک لرزه گیر به حساب نمی آید و بیشترین منابعی که از لرزه گیر ها در اینترنت یافت میشود از حذف ضربه قوچ یا ضریه چکشی روی خط لوله صحبت کرده اند. لرزه گیر های لاستیکی در واقع در مقابل هم خانواده های فلزی یا آکاردئونی خود مقاومت کمتری دارند و فشار کمتری را نیز تحمل میکند اما با این حال در شرایط کاری خودش باید در مقابل فشار های مختلفی ایستادگی کند.

لرزه گیر لاستیکی برای موتور خانه و صنایع شیمیایی در مقابل تست فشار

صنایع شیمیایی نیز گاهی مجبورند به سمت لرزه گیر های لاستیکی بروند و حتی در مواردی نیز لاستیکی ها پرکاربرد تر و با خریدار بیشتری هستند. در ویدئو زیر نیز یک شرکت معتبر اروپایی میزان تحمل فشار روی یکی از محصولات خود را نمایش میدهد، داشتن مقاومت بالا در مقابل فشار و ضربه های متمادی که پمپ ها ایجاد می کنند برای یک سیستم کارا بسیار حیاطی است. آنچه در این ویدئو اتفاق می افتد تزریق پر فشار سیال به داخل لرزه گیر است.

مجموعه ما با داشتن سالها تجربه در ارائه این دسته از محصولات و همین طور فروش برند های معتبر داخلی ایرانی توان تامین و تولید کالای مورد نیاز شما در این صنعت را دارد.

معرفی ویدئویی لرزه گیر های مختلف

لرزه گیر ها expansion joint  به دسته های مختلفی تقسیم میشوند که هر کدام از نظر ساختار و اصول اولیه کارایی یکسانی دارند اما ریز به ریز که به جزییات آنها توجه می کنیم این محصول بیش از اینکه به عنوان یک گستره روی خط لوله استفاده شود به عنوان یک ابزار برای کنترل ضربه و فشار های ناشی از برخورد سیال و در نهایت جلوگیری از انتقال صدا و لرزش دستگاه هایی مانند پمپ روی یک خط لوله عمل می کند. اما به صورت کلی این ابزار به دسته های زیر تقسیم میشوند:

در ایران نیز مدل های مختلفی از این محصول توسط کمپانی های بزرگ و کوچک تولید میشود و برخی حتی اعتبار بین المللی دارند و با تجهیزات و دانش مهندسی فعلی توان تولید هر مدل از این لرزه گیر ها را دارند. اما مسلما برندهای متفرقه و چینی نیز مانند بسیاری از کالا ها و اصناف دیگر در بازار تاسیسات ایران یافت میشوند و گزیده اعتبار فروشنده و برند تولید کننده در کنار یکدیگر می تواند به شما در انتخاب درست و با کیفیت محصول کمک کند. در بین این محصولات آکاردئونی یا فلزی بیشترین تنوع را دارند چون مسلما در زمان نصب در محیط های مختلف صنعتی قرار میگیرند که هر کدام شرایط متنوع و بیشماری نسبت به محیط و کاربردشان دارند.

لرزه گیر های مختلف را با هم در این ویدئو ببینید

ساختار یک لرزه گیر فلزی یا لاستیکی

پیش از این در مورد همه نوع لرزه گیر در وب سایت های ما صحبت شده بود، اما برای یاد آوری تنها به بخش عمده اطلاعات در مورد لرزه گیر اشاره ای خواهیم داشت، این مطلب را هم مجددا بیان کنیم که ایران سهم بزرگی در تولید و صادرات این محصول به کشور های همسایه خود دارد. آنچه که لرزه گیر های ایرانی را متمایز میکند خدمات پس از فروش و همین طور تولید سریع و با کیفیت آنهاست که حاصل تلاش شرکت های بزرگی همچون ارتعاشات صنعتی ایران، فلکسور پارس و همین طور نوین اتصال است.

لرزه گیر ها به شکل های مختلفی تولید میشوند که عمده نام گذاری آنها به شرح زیر است

این محصول علاوه بر مصارف صنعتی و روی خطوط مادر انتقال در خانه ها و مجتمع ها نیز کاربرد دارد درست جایی که در موتور خانه سر و صدای زیادی تولید می شود و یا لرزش پمپ روی خط لوله منتقل میشود می توانید یکی از این ابزار ها را ببینید. شکستن فشار و ضربه های ناشی از پمپ یا خالی شدن ناگهانی خط و مثلا افت فشار، از بین بردن سر و صدای پمپ، از بین بردن ضربه های تناوبی پمپ روی خط و خیلی موارد دیگر که به ضربه های قوج و چکش – hammer – مشهورند را میتوان از موارد کاربرد این محصول دانست

اما ساختار یک لرزه گیر expansion joint

این محصول چه فلزی باشد چه لاستیکی ساختار ساده ای دارد و برای تولید آن تقریبا به شکل یکسانی رفتار میشود، برای اینکه بدانید دقیقا چه دستگاهی لازم دارید باز هم باید حداقل های سیال خود را بدانید، این حداقل ها شامل موارد زیر هستند، اما با توجه به این موارد به سادگی متوجه خواهید شد که لرزه گیر ساختاری ساده دارد، دو سر آن یا جوشی است یا فلنج، یک بدنه میانی دارد که یا لاستیک است یا فلز مثلا استیل، در مواردی مهار دارد و در مواردی به صورت بدون مهار فروخته میشود، دهنه لوله های مختلف را میتوان برای آنها در نظر گرفت

  • فشار سیال از مینیمم تا ماکزیمم
  • دمای سیال
  • اندازه دهنه لوله برای نصب فلنج یا جوش
  • طول دقیق اگر قرار است جایگزین دستگاهی دیگر شود
  • نوع سیال مخصوصا اگر اسیدی باشد
  • اندازه ارتجاع که البته در موارد استاندارد بر اساس جداول و مشخصه های استاندارد تولید میشود

در مواردی که سفارش برای صنعت خاصی است توجه به جزییات بیشتر نیز باید داشته باشیم ضمن اینکه کارشناس یک خط می تواند در این مورد پیشنهاد های زیادی بدهد یا اینکه تصمیم گیرنده نهایی باشد

لرزه گیر فلزی در مقابل تغییرات هوا

نوشته شده توسط / نوامبر 28, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , / -

لرزه گیر ها ابزار های ساده ای هستند که در شرایط خاص کاربری مهمی را در یک خط لوله بازی میکنند، همه آنچه که یک لرزه گیر برای بهتر شدن کیفیت کاری نیاز دارد به تنها اندازه و سایز و آلیاژ آن خلاصه نمی شوند و برای اینکه محصول مرغوب و با کیفیتی داشته باشیم بهتر است تمام استاندارد ها و گزینه های مختلفی که لرزه گیر درشرایط مختلف طی می کند را در نظر بیگیرید. به طور مثال یک لرزه گیر آکاردئونی ممکن است در شرایط سرما عکس العمل متفاوتی نسبت به همین ابزار در یک منطقه گرم داشته باشید، این تفاوت ها با استفاده از آلیاژ ها و ابزار های تست با کیفیت بالاتری روبرو میشوند. لرزه گیر فلزی یا همان آکاردئونی ها در زمره آن دسته قرار میگیرند که برای فشار های بالاتر و همین طور شرایط مختلف محیطی تولید میشوند. معمول است پیش از  ورود یک محصول این چنینی به بازار این تست ها انجام شوند و استاندارد ها و گواهینامه های مختلف بر اساس آنها صادر گردند

نمایش آنچه در برابر لرزه گیر فلزی در شرایط آب و هوایی مختلف قرار می گیرد

 

تست فشار لرزه گیر ها

نوشته شده توسط / نوامبر 24, 2015 / دسته: لرزه گیر / تگ ها: , , , / -

آنچه ای که یک لرزه گیر باید سپری کند تا تست فشار را پشت سر بگذارد

لرزه گیر، لرزه گیر آکاردئونی، لرزه گیر لاستیکی، لرزه گیر پمپ

هر کدام از لرزه گیر ها باید پیش از آماده سازی برای ورود به بازار تست های تحمل فشار و مقاوتی بسیاری را تحمل کنند ضمن اینکه گاهی آستانه تحمل یک دستگاه این چنینی حتی در ماکسیمم هم مهم است، به طور مثال اگر لرزه گیر شما در دامنه بیش از حد انتظار از کار نیوفتد برای کل خط مشکل ساز شود. برای همین آستانه فشار برای لرزه گیر نه تنها ماکسیمم مفید دارد بلکه نهایی آن برای یک خط ضرورت هم به همراه دارد

لرزه گیر

نوشته شده توسط / نوامبر 9, 2015 / دسته: لرزه گیر / تگ ها: , , / -

معرفی لرزه گیر

لرزه گیر یا ضد ارتعاش تجهیزات دینامیکی موجود در خط لوله از جمله پمپ، کمپرسور، فن و توربین و.. به علت حرکت داخلی لرزشهایی را به خط لوله اعمال می‌کنند که این لرزشها باعث ایجاد سروصدا و استهلاک زودرس خط لوله و سایر قطعات و مشکلات متعدد دیگری می‌شوند.

لرزه گیرها معمولاً در سایزها ۱/۲۵ تا ۱۰ اینچ تولید می‌شوند و لرزه گیرهای با سایز بالاتر از ۱۰ اینچ با ساختار فلزی داخلی موجود هستند. جهت سفارشی سازی انواع لرزه گیرها و اتصالات آکاردئونی با گروه ما تماس حاصل فرمایید.

جذب ارتعاش، صدا و ارزش

سیستم عملکرد دورانی پمپ­ها، کمپرسورها و … همواره توأم با لرزش و ارتعاش بوده و با مستهلک شدن قطعات، ارتعاشات سیستم افزایش یافته و باعث ایجاد اثرات مخرب در سیستم های لوله کشی می گردد. لذا به کارگیری لرزه گیرهای لاستیکی در قسمت های ورودی و خروجی پمپ­ها را جهت جذب لرزش و صدا الزامی می نماید.

جذب حرکت­های مختلف

با توجه به وجود تغییرات محوری ، عرضی و زاویه ای ناشی از عوامل مختلف از جمله انبساط و انقباض، در سیستم های لوله کشی وعدم هم راستایی خطوط، لزوم کاربرد فلکسورهای لاستیکی به وضوح آشکارمی شود. عملکرد مکانیکی پمپ ها و تغییرات دما در شرایط آب و هوایی می توانند تأثیرات مخربی را خصوصاً در محل اتصالات ایجاد نماید. گروهی از لرزه گیرهای لاستیکی فلکسور با توجه به محاسبات کل سیستم طراحی Piping تولید و نصب می شوند، که عامل تداوم و طول عمر بیشتر سیستم خواهند بود.

استفاده از لرزه گیرهای لاستیکی یکی از روشهای جلوگیری از انتقال لرزشهای به وجود آمده به سایر قسمتهای خط می‌باشد. یکی از کاربردهای بسیار رایج لرزه گیرهای لاستیکی در قسمت Suction و Discharge پمپها می‌باشد که علاوه بر جذب لرزشهای موجود، قابلیت حذف ضربات قوچ و شوکهای به وجود آمده را دارند از کاربردهای دیگر لرزه گیرهای لاستیکی حذف حرکات ناشی از تغییرات ناشی از تغییرات ابعادی خطوط می‌باشد مزیت عمده لرزه گیرهای لاستیکی نسبت به اتصالات آکاردئونی، قابلیت استفاده از آنها در محیطهای بسیار خورنده می‌باشد، هرچند که این اتصالات دما و فشار محدودی را تحمل می‌کنند. گاهی نیز از لرزه گیرهای لاستیکی برای جلوگیری از هدایت الکتریکی استفاده می‌شود. برخی از موارد کاربرد لرزه گیرها در صنایع شیمیایی، داروئی، دریایی، تاسیساتی، فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی می‌باشد.

لرزه گیرهای لاستیکی با باند قرمز رنگ

مناسب جهت مواد اسیدی، قلیایی، شیمیایی و مشتقات نفتی با فشار کاری10 بار و قابلیت تحمل دمای ماکزیمم 90 درجه سانتیگراد

لایه داخلی: EPDM

لایه محافظ: نخ نایلونی

لایه خارجی: EPDM

فلنچ: چدنی، کربن استیل و استنلس استیل

لرزه گیر در سایز های مختلف

  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز ۱۱/۴
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۱۱/۲
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۲
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۲۱/۲
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۳
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۴
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۵
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۶
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۸
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۱۰
  • لرزه گیر لاستیکی مهاردار لرزه گیرسایز۱۲

شیر کشویی فلکه های دروازه ای

نوشته شده توسط / آگوست 23, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , / -

گیت ولو

شیر فلکه های کشویی را با نامه های مختلفی می شناسیم، شیر دروازه ای، گیت ولو، gate valve خلاصه نام های زیادی برای این ابزار پرکاربرد وجود دارد که تازه آن ها را به یک محصول ثابت می رساند. هر نامی که به این محصول اطلاق کنیم مانند همه شیر ها المان های مشخصی را دارد که در زمان تولید بر اساس آنها ساخته می شود و نیاز های قشر خاصی از تاسیساتی ها را برآورده می کند.

شیر کشویی چدنی

شیر های دروازه ای چدنی بیش از هر مدلی دیگر در تاسیسات آب و فاضلاب کاربرد دارند، این دسته شیر ها علاوه بر ایران در کشورهای همسایه نزدیک هم تولید می شوند، مانند ترکیه و چین، البته همیشه شرکت های پیمانکار آب به دنبال کالای چینی نیستند اما به دلیل کیفیت و استاندارد های بالای این محصول در تولیدات ایرانی لزومی به خرید از برند های اروپایی هم نیست، با توجه به اینکه این تولیدات از استاندارد های بالایی برخوردار هستند و همین طور پروسه تولید این محصولات ساده است می توانید از برند های ایرانی مانند فاراب، وگ بی همتا، فارابل و غیره استفاده نمایید. این شیر ها ممکن است زبانه لاستیکی و یا با زبانه های فلزی باشند که بسته به کاربرد آنها در صنایع مختلف می توانید آنها را تهیه کنید

شیر کشویی فولادی

فولادی که در این شیر ها استفاده می شود معمولا از آلیاژ WCB یا WCC هستند البته مدل آلیاژ شاید برای خیلی ها تفاوتی نداشته باشد و بیشتر عایق بند و همین طور پوشش رنگ این دسته محصولات است که برای آنها مهم است، مسلما در زمان خرید المان های این چنین را توسط مهندسین و کارشناس خط خود ردیافت کرده اید. البته در ایران یافتن شیر ها با آلیاژ های مختلف دردسر بزرگی است اما می توان روی مارک های اروپایی حساب کرد.

نانواستیل تامین کننده شیر های کشویی فاراب و وگ بی همتا

لرزه گیر لاستیکی

نوشته شده توسط / آگوست 19, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , , / -

لرزه گیر های لاستیکی

لرزه گیر ها به صورت لاستیکی و یا فلزی تولید می شوند و از بین این دو محصول با آلیاژ های مختلف باید در زمان خرید به المان های مخنلفی توجه کرد، اما با توجه به اینکه مولفه های زیر همیشه در ساختار یک خط لوله تاثیر گذار هستند مسلما این تاثیر بر روی لرزه گیر ها نیز مشاهده می شود. عمده این محصولات بر اساس مشخصات سیال ویا پمپ متفاوت می شوند. با توجه به اینکه یک خط لوله باید برای راه اندازه نقشه های فنی و پشتیبانی زیادی را طی کند اغلب این محصول در زمان راه اندازی مشخص شده است، البته در موزد لرزه گیر های پمپ که در شوفاژ خانه ها نصب می شوند و همین طور با استاندارد های ساده تولید می شوند می توان گفت که این لرزه گیر ها خیلی هم نیاز به بررسی خط ندارند و تنها کافی است که به تجربه لوله کش خود اعتماد کنید (بعضی وقت ها)

مولفه های همیشگی تاثیر گذار در انتخاب ملزومات تاسیسات

  • فشار سیال
  • درجه دمای سیال
  • ویسکوزیته ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • دبی سیال ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • طول و قد لرزه گیر
  • اندازه دهنه لرزه گیر
  • نوع اتصال مانند جوشی و فلنجی
  • طول انبساط قطعه

اما لرزه گیر های لاستیکی مسلما از مقاوت کمتری نسبت به لرزه گیر های فلزی برخوردار هستند، با این حال باید این مطلب را در نظر داشته باشید که یک لرزه گیر در هر شرایطی قرار بگیرد تنها تا یک میزان فشار را تحمل خواهد کرد. پس از ابتدا بهترین گزینه را برای کار در سالهای زیاد در نظر بگیرید. شاید بهترین مارک های شناخته شده در ایران سه برند ارتعاش صنعتی ایران، فلکسور پارس، نوین اتصال باشند، اما لرزه گیر های چینی نیز در بازار ایران به وفور یافت می شوند که متاسفانه کیفیت مناسبی هم ندارند. در زمان خرید حتما به سابقه فروشنده خود توجه کنید

لرزه گیر لاستیکی

نوشته شده توسط / آگوست 19, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , , / -

لرزه گیر های لاستیکی

لرزه گیر ها به صورت لاستیکی و یا فلزی تولید می شوند و از بین این دو محصول با آلیاژ های مختلف باید در زمان خرید به المان های مخنلفی توجه کرد، اما با توجه به اینکه مولفه های زیر همیشه در ساختار یک خط لوله تاثیر گذار هستند مسلما این تاثیر بر روی لرزه گیر ها نیز مشاهده می شود. عمده این محصولات بر اساس مشخصات سیال ویا پمپ متفاوت می شوند. با توجه به اینکه یک خط لوله باید برای راه اندازه نقشه های فنی و پشتیبانی زیادی را طی کند اغلب این محصول در زمان راه اندازی مشخص شده است، البته در موزد لرزه گیر های پمپ که در شوفاژ خانه ها نصب می شوند و همین طور با استاندارد های ساده تولید می شوند می توان گفت که این لرزه گیر ها خیلی هم نیاز به بررسی خط ندارند و تنها کافی است که به تجربه لوله کش خود اعتماد کنید (بعضی وقت ها)

مولفه های همیشگی تاثیر گذار در انتخاب ملزومات تاسیسات

  • فشار سیال
  • درجه دمای سیال
  • ویسکوزیته ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • دبی سیال ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • طول و قد لرزه گیر
  • اندازه دهنه لرزه گیر
  • نوع اتصال مانند جوشی و فلنجی
  • طول انبساط قطعه

اما لرزه گیر های لاستیکی مسلما از مقاوت کمتری نسبت به لرزه گیر های فلزی برخوردار هستند، با این حال باید این مطلب را در نظر داشته باشید که یک لرزه گیر در هر شرایطی قرار بگیرد تنها تا یک میزان فشار را تحمل خواهد کرد. پس از ابتدا بهترین گزینه را برای کار در سالهای زیاد در نظر بگیرید. شاید بهترین مارک های شناخته شده در ایران سه برند ارتعاش صنعتی ایران، فلکسور پارس، نوین اتصال باشند، اما لرزه گیر های چینی نیز در بازار ایران به وفور یافت می شوند که متاسفانه کیفیت مناسبی هم ندارند. در زمان خرید حتما به سابقه فروشنده خود توجه کنید

لرزه گیر لاستیکی

نوشته شده توسط / آگوست 19, 2015 / دسته: لرزه گیر / تگ ها: , , , / -

لرزه گیر های لاستیکی

لرزه گیر ها به صورت لاستیکی و یا فلزی تولید می شوند و از بین این دو محصول با آلیاژ های مختلف باید در زمان خرید به المان های مخنلفی توجه کرد، اما با توجه به اینکه مولفه های زیر همیشه در ساختار یک خط لوله تاثیر گذار هستند مسلما این تاثیر بر روی لرزه گیر ها نیز مشاهده می شود. عمده این محصولات بر اساس مشخصات سیال ویا پمپ متفاوت می شوند. با توجه به اینکه یک خط لوله باید برای راه اندازه نقشه های فنی و پشتیبانی زیادی را طی کند اغلب این محصول در زمان راه اندازی مشخص شده است، البته در موزد لرزه گیر های پمپ که در شوفاژ خانه ها نصب می شوند و همین طور با استاندارد های ساده تولید می شوند می توان گفت که این لرزه گیر ها خیلی هم نیاز به بررسی خط ندارند و تنها کافی است که به تجربه لوله کش خود اعتماد کنید (بعضی وقت ها)

مولفه های همیشگی تاثیر گذار در انتخاب ملزومات تاسیسات

  • فشار سیال
  • درجه دمای سیال
  • ویسکوزیته ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • دبی سیال ( تنها در موارد خاصی نیاز است )
  • طول و قد لرزه گیر
  • اندازه دهنه لرزه گیر
  • نوع اتصال مانند جوشی و فلنجی
  • طول انبساط قطعه

اما لرزه گیر های لاستیکی مسلما از مقاوت کمتری نسبت به لرزه گیر های فلزی برخوردار هستند، با این حال باید این مطلب را در نظر داشته باشید که یک لرزه گیر در هر شرایطی قرار بگیرد تنها تا یک میزان فشار را تحمل خواهد کرد. پس از ابتدا بهترین گزینه را برای کار در سالهای زیاد در نظر بگیرید. شاید بهترین مارک های شناخته شده در ایران سه برند ارتعاش صنعتی ایران، فلکسور پارس، نوین اتصال باشند، اما لرزه گیر های چینی نیز در بازار ایران به وفور یافت می شوند که متاسفانه کیفیت مناسبی هم ندارند. در زمان خرید حتما به سابقه فروشنده خود توجه کنید

دریچه کامپوزیت و چدنی منهول

نوشته شده توسط / آگوست 3, 2015 / دسته: مقالات علمی / تگ ها: , , , / -

دریچه کامپوزیت و چدنی منهول

دریچه کامپوزیت, از ترکیب مواد و رزین های پلیمری و مواد شیمیایی دیگر حاصل می شوند. دریچه منهول کامپوزیتی به دلیل کاهش هزینه ها، مقاومت مکانیکی و هیدرولیکی بالا و مقاومت شیمیایی و حتی حرارتی بالا و مقاوم بودن در برابر آتش، مواد شیمیایی خورنده و فرسایش به شدت در حال رشد و جایگزین شدن محصولات فلزی می شوند.

دریچه های کامپوزیت طبق استاندارد BS-124 تولید و طبق کلاس های مندرج در جدول ذیل تست میگردند

مزیت دریچه‌ کامپوزیت

ضد سرقت بودن دریچه به جهت استفاده از مواد غیر قابل بازیافت
مقاوم در برابر خوردگی, پوسیدگی و آب‌های اسیدی
داشتن آنتی UV جهت مقاومت در برابر نور آفتاب
قابل استفاده در هر نوع محیط آب و هوایی و دمای بالا و زیر صفر
سبک بودن دریچه و در عین حال مقاوم در برابر فشارهای بالا
تنوع رنگ و طرح دریچه بنا بر اصول زیبا سازی شهر
جلوگیری از تولید صدا در هنگام عبور وسیله نقلیه از روی دریچه
امکان هم سطح سازی دریچه بدون جابجایی کلاف
رنگ دریچه کامپوزیتی منهول

دریچه های کامپوزیت طبق استاندارد BS-124 تولید و طبق کلاس های مندرج در جدول تست میگردند

دریچه های چدنی دارای مشکلاتی از جمله موارد زیر هستند :

وزن بسیار زیاد
خوردگی در محیط های شرجی و مرطوب
قابلیت بازیافت شدن
قیمت بسیار بالا
موارد ۳ و ۴ نتیجه می دهد که این دریچه ها به طور گسترده مورد سرقت قرار می گیرند
به خاطر وزن زیاد در هنگام حمل و نصب ، هزینه فراوانی را به کارفرما تحمیل می کنند
سر و صدا به هنگام عبور وسایل نقلیه از روی آنها
عدم سازگاری مناسب با زیر سازی های آسفالت
دریچه های منهول کامپوزیت

این دریچه ها بر اساس استاندارد EN124 طراحی ساخته و تولید می شوند . بر اساس این استاندارد این دریچه ها مقاومت شیمیایی و مکانیکی بالایی برای انواع مصارف داشته و در کلاس های مختلف از تحمل بار ۷٫۵ تا ۶۰ تن متغیر می باشند .

دریچه های منهول کامپوزیتی بر خلاف دریچه های منهول چدنی دارای مزایی زیر می باشند :

وزن بسیار کم در قیاس با دریچه های چدنی، هزینه های بسیار کم در حمل و نصب و کاهش خطرات جانبی برای کارگرهای نصاب
عدم خوردگی در شرایط مختلف و بد آب و هوا و سازگاری با هر نوع آب و هوا
به علت ساختار ترموست غیر قابل بازیافت می باشند و در تمام عمر خود که بیش از شصت سال تخمین زده می شود فقط به عنوان یک دریچه منهول کامپوزیتی قابل مصرف می باشند
قیمت بسیار پایین در قیاس با دریچه های گران قیمت چدنی
بدون هیچ لرزش و تکانی و بدون ایجاد هرگونه سر و صدا در هنگام عبور وسایل نقلیه از روی آنها
سازگار با زیر سازی های آسفالت و دیگر موارد
توصیف دریچه منهول

دریچه منهول یک صفحه قابل جابجایی متشکل از دربی بر روی دهانه باز منهول،برای جلوگیری از سقوط افراد به درون آن می باشد.

دریچه های منهول معمولا از چدن، بتن و یا ترکیبی از این دو ساخته می شوند. آن ها همچنین ممکن است از پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه یا دیگر مواد کامپوزیتی (مخصوصا در مکان هایی که سرقت دریچه موجب نگرانی می باشد) ساخته شوند.

به دلایلی نظیر وزن بالای درب های منهول چدن وچدن بتن ودرمقابل وزن کمتر دریچه منهول های کامپوزیتی،مقاومت بیشتر در برابر لغزش این گونه دریچه های منهول که ایمنی جاده ها را حتی در وضعیت بد آب و هوا تضمین می کندو درنهایت خواص عایق الکتریکی دریچه های منهول کامپوزیتی موجب استفاده ی روزافزون از این نوع دریچه ها در سطح جهان گردیده است. دریچه ها معمولا دارای حفره هایی می باشند که معمولا از وارد کردن قلاب های دسته دار به درون آن ها برای بلند کردن دریچه استفاده می شود .این حفره ها می توانند به منظور آب بندی یا مجرای عبور نور به درون منهول نیز به کارروند. نکته ی قابل توجه اینکه علاوه بر وزن و طبیعت سنگین دریچه های منهول چدنی، این دریچه ها معمولا برای فروش بعنوان غراضه، به ویژه درزمان افزایش قیمت فلز دزدیده می شوند.

مزایای استفاده از دریچه های منهول کامپوزیتی

مقاومت در برابر خوردگی
مواد کامپوزیتی در برابر مواد شیمیایی مقاوم بوده و در اثر تماس مداوم با عوامل جوی دچار خوردگی و زنگ زدگی نمی شوند. این مواد می توانند ظرفیت تحمل بار خود را در درمحدوده ی دمایی بین ۸۰- و در ۱۰۰+ درجه سیلسیوس بدون تغییر نگه دارند به همین دلیل دریچه های کامپوزیت هرگز نیاز به رنگ آمیزی ندارند.

استفاده از این دریچه ها به خصوص در مناطقی که مایعات قابل اشتعال وجود دارد مناسب است چرا که آن ها در مقابل مواد خورنده مقاوم بوده و خطر جرقه های خطرناک را کاهش می دهدبه همین دلیل دریچه های ساخته شده از مواد کامپوزیتی می توانند در ایستگاه های سوخت گیری یا واحدهای ذخیره سوخت نصب شوند.

عایق بندی الکتریکی
دریچه های ساخته شده از مواد کامپوزیت به خصوص برای نصب در محل های عابر پیاده مناسب می باشند زیرا این دریچه ها عابرین پیاده را به خصوص در محیط های مرطوب محافظت می کنند.

مواد کامپوزیتی مواد نارسانای الکتریکی می باشند و بعنوان سدی در مقابل میدان های مغناطیسی ناشی از کابل های زیر زمینی عمل می کنند همچنین این مواد رسانای ضعیف حرارتی می باشدکه در برابر نشت بخار آب داغاز سیستم های لوله کشی حرارت مرکزی مقاومت می کنند.

سبکی و قابلیت حمل
وزن دریچه های کامپوزیتی ۷۰% کمتر از وزن دریچه های چدنی می باشدلذا قابلیت حمل و نصب آسانی دارند که این امر منجر به صرفه جویی در هزینه های مربوط به نیروی انسانی و ابزارآلات و کاهش صدمات در طول نصب و راه اندازی و تعمیر و نگهداری می شود.

وزن کم دریچه ها همچنین منجر به کاهش هزینه های حمل و نقل می گردد. تمامی دریچه ها مطابق با استاندارد EN 124 طراحی شده اند که دارای تحمل بار A15,B125,C250,D400 می باشند.

کاهش صدا
از دیگر مزایای استفاده از دریچه های منهول کامپوزیتی در مقایسه با دریچه های منهول چدنی، کاهش صدا در محیط های ترافیکی و محل عبور عابرین پیاده است.

مواد و آب بندی که برای نصب آنها استفاده می شود آنها را برای کاهش انتشار بو در محیط زیست مناسب می کند.

کنترل بو
سیستم های فاضلاب و جمع آوری می توانند مشکلات قابل توجهی با سولفید هیدروژن(H2S) و دیگر بوها داشته باشند. قاب ها و دریچه های منهول فایبرگلاس برای آب بندی بهتر طراحی و ساخته شده اند که کنترل بهتر بو را نتیجه می دهد. دریچه منهول های فایبرگلاس برای محیط های حساس به بوی فاضلاب از جمله محله های با جمعیت زیاد، پارک ها، مناطق تفریحی، جزایر، سواحل و استراحتگاه ها ایده آل می باشند.

حفاظت از محیط زیست
تولید دریچه ها از مواد کامپوزیت کاهش قابل توجه انتشار CO2را در مقایسه با دریچه های چدنی تضمین می کند. این امر در هنگام مقایسه انرژی مورد نیاز برای رسیدن به درجه حرارت قالب چدن (بیشتر از ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد) و انرژی مورد نیاز برای رسیدن به درجه حرارت قالب مواد کامپوزیت (نزدیک به ۶۰ درجه سانتی گراد) آشکار می شود.

پیشگیری از سرقت
ارزش آهن غراضه به طور فزاینده ای رو به افزایش است و در نتیجه تعداد سارقان این دریچه ها نیزروزبه روز به افزایش می یابداز این رو هر روز تعداد دریچه هایی که دزدیده شده اند تا به فروش رسیده و ذوب شوندنیز روبه افزایش است .

این امر علاوه بر خسارت اقتصادی ناشی از نیاز به جایگزینی محصولات به سرقت رفته، خطر حوادث جدی و آسیب های ناشی از دهانه های باز در جاده هارا نیز درپی دارد.

امکان تولید به صورت سفارشی
دریچه را می توان با درج آرم شرکت، خدمات و یا اسپانسر بر روی آن همچنین در رنگ های مختلف تولید نمود.

کاربرد دریچه های منهول

دریچه های منهول کاربردهای گسترده ای دارند:

اتاق های بازرسی فاضلاب
کابل کشی برق زیرزمینی
کابل کشی مخابرات
تاسیسات آب، نفت و گاز
زیباسازی باغ ها و مناظر
دریچه منهول : ۴۰ سانتی متر ، ۵۰ سانتی متر ، ۶۰ سانتی متر ، ۷۰ سانتی متر ، ۸۰ سانتی متر در انواع ساده و لولا دار

دریچه ی مستطیلی : ۲۰*۳۰ – ۳۰*۴۰ – ۴۰*۵۰

دریچه های فوق در دو نوع ساده و ترافیکی تولید میگردد.

دریچه های ساده بابت پیاده رو با مقاومت ۳ تن میباشد.

دریچه دو لته آب و فاضلاب

دریچه های ترافیکی با مقاومت ۲۰ تن و ۴۰ تن میباشد.

دریچه‌ چدنی در سایزهای زیرموجود می‌باشد:

۳۰*۲۰
۴۰*۳۰
۵۰*۴۰
۶۰*۵۰
دریچه منهول در سایزهای زیر موجود می‌باشد:

۳۰،۴۰،۵۰،۶۰،۷۰،۸۰

مزایای استفاده از درب منهول های GRP

محدوده وسیعی از قابلیت تحمل نیرو تا از ۱/۵ تا ۶۰ تن // عدم نیاز به تمهیدات حفظ و نگهداری // نفوذ ناپذیر در برابر انواع مواد شیمیایی خورنده // حذف صدمات احتمالی حین حمل و نصب به دلیل وزن پایین// نفوذ ناپذیر در برابر آب // عایق بسیار مناسب حرارتی // حذف احتمال دزدیده شدن به دلیل طراحی کاملاً غیر فلزی// حذف امکان لیز خوردن به ولایل نوع طراحی سطح // مقاوم به امواج UV نور خورشید به دلیل وجود مواد افزودنی // مقاوم به آتش // تطابق فرآیند تولید با استاندارد BS EN 124:1994

کاربرد دریچه های منهول کامپوزیتی

اتاق های بازرسی فاضلاب / کابل کشی برق زیرزمینی / کابل کشی مخابرات / تاسیسات آب، نفت و گاز / زیباسازی باغ ها ، ویلا ها و تفرجگاه های طبیعی

مقایسه با درب منهول چدنی

در گذشته درب های منهول از جنس چدن ساخته می شدند. با این حال، جایگزینی این مواد توسط کامپوزیت های GRP می تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد.

درب منهول های GRP درب منهول های چدنی
عدم سرقت به دلیل عدم امکان بازیافت و یا فروش مجدد احتمال سرقت به دلیل امکان بازیافت فلز و فروش مجدد
قابلیت حمل آسان به دلیل سبکی حمل دشوار به دلیل سنگینی
احتمال پایین ایجاد خسارت در هنگام رها شدن به دلیل سبکی خسارت پذیر در هنگام رها شدن به دلیل سنگینی
دوام بالا (بیش از ۳۰ سال) به دلیل مقاومت بالا در برابر ضربه و خوردگی دوام پایین به دلیل مقاومت پایین در برابر ضربه و خوردگی
قابلیت بالای زیباسازی به دلیل دامنه وسیع کاربرد رنگ ها و طرح های قابل اجرا به سطح خارجی قابلیت پایین از نظر زیبا سازی به دلیل رنگپذیری ضعیف
عدم نیاز به پوشش مجزا جهت محافظت در برابر خوردگی هزینه مضاعف جهت اجرای پوشش محافظ خوردگی
عدم نیاز به استفاده از رنگ های اپوکسی برای زیبا سازی به دلیل وجود رنگ دانه در مواد تشکیل دهنده کامپوزیت هزینه بالای رنگ آمیزی اپوکسی
مقاومت به آفتاب به دلیل وجود رنگدانه ها در رزین ورقه شدن پوشش اپوکسی در اثر تابش خورشید
ابعاد درب های منهول

درب های منهول دایره ای و مستطیلی در محدوده ابعاد ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر را دارد. ابعاد استاندارد برای مقاطع دایره ای تولیدی این شرکت، قطر ۶۰۰ میلیمتر و برای مقاطع مستطیلی برابر ۶۰۰×۸۰۰ میلیمتر و همینطور ۸۰۰×۱۰۰۰ میلیمتر می باشد.

فروش انواع عایق

نوار سرجوش نوار خطی چسب پرایمر

پس از نصب لوله ها و جوشکاری یک خط لوله باید تمام قسمت های مربوط به سرجوش ها و نقاط اتصال همین طور خود خط لوله نوار عایق پیچی شده شود. این مرحبه معمولا قبل از قرار دادن لوله در کانال انجام می شود. البته آزمایش با دستگاه های نشتی یاب مانند هالید دتکتور انجام می شوند تا از سلامت لوله و اتصالات اطمینان حاصل شود.
پس از اطمینان از سلامت اتصالات و محل های جوشکاری بر روی لوله ها ماده ای پلیمری که به چسب یا رنگ پرایمر مشهور است بر روی سطح لوله ها و منافظ پخ خورده می زنند و لوله آماده نوارپیچی است. استاندارد نوار کشی الزام به قرار گرفتن ۵۰درصد از نوار اولیه بر روی ۵۰درصد از دور بعدی نوار دارد. بر روی تمام اتصالات و محل های جوش نیز نوار سرجوش کشیده می شود.
گاهی به انواع نوار سرجوش و خطی نوار آلتن هم گقته می شود

فوم عایق لوله

فوم های عایق لوله از جنس پلی فوم و الاستومری را می توانید با قیمت های مناسب از ما تهیه کنید، انواع فوم های ایرانی و خارجی از برندهای معتبر. فوم های لوله ای و ورقه ای برای عایق بندی مخازن و منابع و همین طور لوله های آبرسانی

عایق لوله ای

عایق های لوله ای شکل الاستومریک یا فوم لوله ای الاستومری لوله ای در مدل های: ساده، با روکش آلومینیومی ۷۰، ۱۳۰، ۲۳۰ و ۴۰۰ میکرون موجود بوده که نوع ساده آن برای محیط و فضاهای بسته و انواع آلومینیومی آن در محیط های باز مورد استفاده قرار می گیرند. این روکش های آلومینیومی، عمر مفید عایق را در برابر انواع شرایط جوی، اشعه UV خورشید و … بالا برده و به آن استحکام و زیبایی خاصی می بخشد.

اسامی دیگری که به عایق های لوله اطلاق می شود

عایق لوله حرارتی، فوم لوله، فوم حرارتی الاستومری لوله ای، عایق لوله ای الاستومر، فوم عایق لوله، عایق برای لوله، فوم لوله ای مشکی رنگ، عایق الاستومریک حرارتی، فوم الاستومری، عایق فوم الاستومر، عایق فوم و …

چسب پرایمر – رنگ پرایمر

رنگ پرایمر نیز یک عایق حرارتی است که علاوه بر خاصیت عایق بودن به دلیل چسبندگی اطراف لوله ها را می پوشاند تا نوار کشی ساده تر و محکم تر انجام شود. رنگ پرایمر در قوطی های مختلفی با حجم های مختلفی فروخته می شود. نوار آلتن یا خطی سپس اطراف لوله پیچیده می شود. انواع مختلفی از این پرایمر ها نیز در بازار ایران موجود است که از کیفیت و چسبندگی خاصی برخوردارند ولی مهمترین خصیصه در بین این چسب ها میزان غلظت آنهاست و اینکه آیا با دستگاه های مکانیکی و یا وسط دست بر روی لوله قرار خواهند گرفت.

رنگ پرایمر | رنگ آلتن

رنگ پرایمر به عنوان پوشش زیر سطح در موارد مختلفی کاربرد دارد که از عمده ترین موارد استفاده از آن در خطوط لوله بالابردن استقامت و همین طور طول عمر لوله است. البته از این رنگ در پر کردن و به اصطلاح واتر پروف کردن بتن نیز استفاده می شود. البته در رنگ کاری سطوحی که مخصوصا در فضای خارجی قرار دارند مانند نمای ساختمان و سوله ها نیز از این رنگ استفاده میشود. این رنگ ها در سایز های مختلف بسته بندی می شوند که از آنها می توان به ۴، ۵، ۱۰ و ۲۰ لیتری اشاره کرد.